نقد لیبرال دموکراسی
لیبرالیسم برای مردم ضعیف خطرناك است
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: نقد لیبرال دموکراسی
- تاریخ ایجاد در سه شنبه, 27 آبان 1393 10:41
- نوشته شده توسط حسين سيفزاده
مفهوم واژه لیبرال و دكترین لیبرالیسم «رهایی» است و وقتی سخن از رهایی میگوید، تاكیدش بیشتر روی آزادیهای سیاسی، مدنی است. این یك اسم عام زیباست اما توجه داشته باشید كه لیبرالیسم تاكید مستقیم بر بحث رهایی سیاسی فربگی مدنی دارد و به حوزههای اقتصادی و اجتماعی توجه نمیكند. تا اینكه گروهی آمدند و در كنار لیبرال، مفهوم دموكرات را گذاشتند كه بر حاكم شدن بر سرنوشت خود تاكید میكرد. خب این شد یك مفهوم قشنگ كه ما بیاییم با لیبرالیسم مشكل خود را حل كنیم و به رهایی برسیم و پس از آن با قید دموكرات، بر سرنوشت خود حاكم شویم اما این لیبرالدموكرات خود مبتنی بر یك پیشفرض یا یك عینك است به نام اومانیسم (انسانگرایی) كه شاید جز برای غرب مناسب نباشد. البته اومانیسم به مفهوم مخالفت با خدا نیست، بلكه در زمانی به وجود آمد كه كلیسا بر غرب حكومت میكرد. اومانیسمها مذهبی بودند مانند كانت و نگاهی كه به لیبرالیسم داشتند ضد خدا نبود، بلكه ضدكلیسا بود. ظلمهایی كه كلیسا به مردم میكرد مبتنی بر یك اندیشه محافظهكارانه بود كه افرادی مانند افلاطون، سقراط، ارسطو و... داشتند؛ درد سقراط و درد افلاطون و درد ارسطو، «انسان» نبود. درد سقراط دانایی، درد افلاطون فضیلت و درد ارسطو ثبات بود.
نقدی بر لیبرال دموکراسی
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: نقد لیبرال دموکراسی
- تاریخ ایجاد در سه شنبه, 11 تیر 1392 11:10
- نوشته شده توسط سجاد طبسی
با نگاهی به تاریخ دو قرن گذشته نام دو مکتب بیش از دیگر مکاتب بشری مورد توجه واقع می شوند و شاید نیمی از مباحثات و جدل های فکری این دو قرن پیرامون دو مکتب سوسیالیسم و لیبرالیسم در گرفته باشد. و با نگاهی عمیق تر مشخص می شود که نزاع اولیه این مکاتب بر سر مفاهیم اقتصادی بوده و پس از گذشت زمان این نزاع با حفظ رویکرد اقتصادی به دیگر مفاهیم بشری از جمله سیاست، دموکراسی، فلسفه و… تسری پیدا کرده است. نگارنده در این مقال قصد دارد که از منظر دموکراسی مکاتب فوق را مورد نقد و بررسی قرار دهد و به نقد لیبرال دموکراسی و تبعات آن بپردازد. اما در ابتدا باید با تعریفی نسبی از دموکراسی آغاز کرد:
نقدی بر لیبرال دموکراسی
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: نقد لیبرال دموکراسی
- تاریخ ایجاد در چهارشنبه, 01 خرداد 1392 10:59
- نوشته شده توسط سجاد طبسی
دموکراسی به معنای سیستم حکومتی قابل پیشبینی است قابل پیشبینی بودن به معنای این است که انسانها در شرایط برابر و بدون توجه به موقعیت طبقاتی، وضعیت فرهنگی و اقتصادی به واسطه تواناییها و استعدادهایشان از مزایایی موجود قدرت، ثروت، شهرت و احترام اجتماعی بهرهمند شوند. بنابر این قابل پیشبینی بودن یعنی قانونمند بودن. در واقع حاکمیت قانون به عنوان تنها منبع مشروع اقتدار (در برابر ثروت و قدرت نامشروع).
در پی فضیلت: تحقیقی در نظریۀ اخلاقی
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: نقد لیبرال دموکراسی
- تاریخ ایجاد در دوشنبه, 27 خرداد 1392 19:28
- نوشته شده توسط آرمین مصطفی زاده
بر اساس تحلیل مکاینتایر، اخلاق در جهان امروز در وضعیت نابسامانی قرار دارد و دلیل عمده آن سیطره لیبرالیسم فردگرایانه است. راهی که مکاینتایر انتخاب میکند بازگشت به سنت ارسطویی است. اصل مدعای او در این زمینه در کتاب در پی فضلیت آمده است. این کتاب حاصل تلاش مکاینتایر برای تجدیدنظر در کارهای قبلی خود است. همانطور که در مقدمه کتاب اشاره کرده است «پیدایش این کتاب نتیجه تفکر و تامل ممتد در باب عدم کفایت کارهای قبلی من در فلسفه اخلاق و نیز نتیجه ناخرسندی فزاینده در مورد برداشتی از فلسفه اخلاق است که حوزهای مستقل و مجزا انگاشته میشود». تا پیش از این کتاب، مکاینتایر تا حد زیادی متاثر از فلسفه تحلیلی و روش جزئینگر آن بود. روشی که بعدها مورد انتقاد خود او قرار گرفت.
لیبرالیسم و دموکراسی
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: نقد لیبرال دموکراسی
- تاریخ ایجاد در چهارشنبه, 25 ارديبهشت 1392 11:26
- نوشته شده توسط علیرضا علوی تبار
به گمان من می توان از موضع یک دموکرات چپ انتقادهای موجه و ریشه نگرانه یی به نظام های لیبرال دموکرات موجود عالم داشت؛ انتقادهایی که نه کهنه هستند و نه با تفاسیر سنتی و لنینی از مارکسیسم قرابتی دارند. هنوز خیلی زود است که ما نیز چون خانم تاچر شعار «گزینه دیگری وجود ندارد» را سر دهیم.
مقالات دیگر...
برگه درخواست عضویت
ایمیل دبیرخانه حزب
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

حزب مشروطه ایران
(لیبرال دموکرات)
The Constitutionalist Party of Iran (Liberal Democrat)